Отборите на Барселона и Алмерия играят при резултат 1:0 в мач

...
Отборите на Барселона и Алмерия играят при резултат 1:0 в мач
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Барселона - Алмерия 1:0, Дембеле откри резултата

Отборите на Барселона и Алмерия играят при резултат 1:0 в мач от 13-ия кръг на Ла Лига, който ще е финален за Жерар Пике. Защитникът на каталунците изненадващо разгласи завършек на кариерата си.

Още в 4-ата минута Феран Торес сътвори много проблеми за бранителите на Алмерия. Той сподели страхотната си техника и навлезе в наказателното поле, след което последва удар, който обаче бе блокиран. Секунди по-късно Барселона нападна по десния фланг, където Балде прати центриране на втора греда. Там футболист на домакините игра с топката, а тя се удари и в ръката на бранител на Алмерия преди да излезе от игра. ВАР прегледа обстановката и отсъди дузпа.

Роберт Левандовски се нагърби с отговорността да извърши от бялата точка, а даже се видя по какъв начин привиква Жерар Пике да извърши дузпата, само че бранителят отхвърли. Полякът се ускори и стреля, само че много разочароващо. Ударът му беше лек и по земята, а кълбото срещна гредата и излезе.

След корнер в 13-ата минута, Жерар Пике стреля с глава, само че над напречната греда. В 18-ата минута пък Жорди Алба опита да стреля, а Мартинес не се намеси добре, което даде късмет и на Феран Торес да стреля, той бе изпреварен от бранител на гостите, който почисти топката. 

Феран Торес нахлу в накзателното поле на Алмерия в 25-ата минута на мача, той си завоюва доста пространство, само че най-после топката му избяга и не съумя да я подаде обратно към съотборник, а Фернандо Мартинес излезе и спря Феран.

Първият отличен късмет за гостите пристигна в 28-ата минута, когато Френки де Йонг сбърка с пас, който бе кръстосан от Рамазани. Той остана самичък против вратаря, а Тер Стеген излезе. Рамазани опита удар, само че немският пазач се оправи ужасно със обстановката и избави. Топката излезе в корнер, от който Алмерия не сътвори нищо рисково.

Отново Феран Торес бе най-голямата опасност за отбраната на Алмерия. Той проби в 40-ата минута, след страхотна офанзива на каталунците. Феран потърси Дембеле на бялата точка за осъществяване на дузпи, където французинът се опита с плонж да стреля с глава, само че не съумя да прати топката във вратата.

В първата минута от добавеното време на първата част, Жорди Алба изпрати ужасно центриране в наказателното поле на Алмерия, където Педри стреля с глава, само че стражът на гостите се оправи и резервира равенството. Мигове преди последния съдийски сигнал за първото полувреме и Френки де Йонг опита шанса си с удар, който обаче бе избавен още веднъж от Фернандо Мартинес.

Барселона стартира по този начин както приключи полувремето - с офанзиви. Още в 47-ата минута Феран Торес опита изстрел, който обаче рикошира във футболист на Алмерия и излезе. Центрирането от корнера бе ориентирано към Жерар Пике, който обаче не съумя да стреля добре с глава.

LIVE / БАРСЕЛОНА - АЛМЕРИЯ 1:0

Съставите на двата тима:

Барселона: 1. Тер Стеген, 18. Жорди Алба, 17. Маркос Алонсо, 3. Жерар Пике, 28. Балде, 5. Серхио Бускетс, 21. Френки де Йонг, 8. Педри, 11. Феран Торес, 7. Усман Дембеле, 9. Роберт Левандовски

Треньор Шави Ернандес

Алмерия: 13. Фернандо Мартинес, 24. Мендес, 2. Кайки, 19. Ели, 21. Чуми, 15. Акиеме Родригес, 23. Самуел Коща, 3. Мелеро, 5. Лукас Робертоне, 7. Ларджи Рамазани, 12. Лео Баптищао

Треньор Руби Жоан
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР